Esaias Fleischer
(Ca. 1586-1663)

 

Familie

Ægtefæller/børn:
1. Maren Hansdatter

Esaias Fleischer

  • Født: Ca. 1586
  • Ægteskab (1): Maren Hansdatter
  • Død: 13 Jan. 1663 i en alder af ca. 77 år
Billede

punkttegn  Notater:

Esaias Fleischer, apoteker, født omk. 1586 i Schlesien i Tyskland hvorfra han i begyndelsen af det 17. århundrede indvandrede til Danmark og nedsatte sig i København, hvor han nævnes som apoteker i 1613. Hans føste apotek, Løveapoteket, som han havde giftet sig til, lå på Højbrostræde, men senere på hjørnet af Amagertorv og Hyskenstræde. I 1633 fik han løn og titel som hofapoteker, lønnen var 300 rigsdaler om året, desuden fik han 12 rigsdaler i kostpenge om måneden, samt 2 stk. hofklædninger, så han kunne være passende påklædt, når han var hos kongen. Han var en vel anset mand i hovedstaden, og tillige en velhavende mand, som foruden sit apotek havde flere ejendomme i byen. Han synes også at have taget sine varer godt betalt, i 1653 havde han 10.000 Rigsdaler til gode hos kongen. Den 22 juli 1650 fik han desuden bevilling på at holde apotek i Roskilde, det var i starten en filial af apoteket i København, foruden apotekervarer havde han også privilegium på salg af krydderier og vin.Han havde samme år købt en velbeliggende ejendom i Roskilde til formålet, den lå vest for Snæversti, adressen er i dag Algade 8, det er dog ikke samme hus, ejendommen købte han af Anders Skaaning, det gamle skøde, skrevet på pergament kan ses på Roskilde Museum.
Han døde 13. januar 1663, i sit 77. år og efterlod som enke sin anden hustru, Maren Hansdatter, datter af borgmester Hans Pedersen i Slangerup og søster til den kendte københavnske borgmester Hans Nansens hustru., en søn, Esaias, var præst ved Helligåndskirken, en anden søn, Gregorius førte apotekerne videre og datteren Dorothea blev 1664 gift med præsten i Glostrup Ulrich Pedersen Helt.


Billede

Esaias blev gift med Maren Hansdatter, datter af Hans Pedersen og Maren Suurbæk. (Maren Hansdatter blev født cirka 1605 i Slangerup og døde den 25 Jan. 1675 i København.)




Hjem | Indholdsfortegnelse | Efternavne | Navneliste

Denne hjemmeside blev lavet 11 Nov. 2020 med Legacy 9.0 fra MyHeritage; Ophavsret og vedligeholdelse af kurt(@)palshoj.dk